Month: August 2017

Pengalaman Ibu Hamil Kecutkan Cyst Bersaiz 7cm Tanpa Pembedahan

Pengalaman Ibu Hamil Kecutkan Cyst Bersaiz 7cm Tanpa Pembedahan

Cheta pasti setiap ibu hamil pasti mempunyai pengalaman serta cerita yang berbeza, bahkan pengalaman mengandung anak pertama dengan pengalaman mengandung anak kedua juga punyai cerita yang tersendiri…kan..kan…

 

Hari ni Cheta nak berkongsi cerita tentang pengalaman seorang ibu hamil,Puan Hanisah Mansor yang berkongsi pengalamannya mengecutkan cyst yang bersaiz 7cm sebelum usia kandungannya memasuki 12 minggu..

 

Pengalaman ibu hamil kecutkan cyst

Continue reading “Pengalaman Ibu Hamil Kecutkan Cyst Bersaiz 7cm Tanpa Pembedahan”

HARGA PRODUK SHAKLEE

HARGA PRODUK SHAKLEE

Shaklee adalah syarikat No1 Dalam Pembuatan Vitamin Dan Makanan Tambahan yang Di Rumus Untuk Kesihatan.


Berikut adalah Harga bagi setiap produk Shaklee, kadar rata untuk postage semenanjung adalah RM10.60 manakala bagi Sabah Sarawak adalah RM21.20


Harga Produk Shaklee adalah sama untuk Semenanjung Malaysia dan juga Sabah Sarawak..

Mahligai Vitamin Size UV Postage RM10.60 Kadar Rata (Semenanjung) dan RM21.20 (Sabah Sarawak)
Eita 012-7555470
http://www.mahligaivitamin.com
Item Code Description
Healthy Nutrition
10104 Sustained Release Vita-C Plus 180 22 RM103.35
10112 Vita E Complex 120 36 RM165.63
10113 CarotoMax 30 18 RM82.15
10126 Peppermint Ginger Plus 90 12 RM50.35
10127 Garlic Complex 60 13 RM59.63
10128 OsteMatrix 120 14 RM64.93
10131 Vita Lea Iron Formula 120 22 RM99.38
10159 Alfalfa Complex (S) 330 13 RM60.95
10162 Alfalfa Complex (L) 700 24 RM108.65
10163 Lecithin 180 11 RM58.30
10164 B-Complex 120 13 RM58.75
10236 OmegaGuard 90 33 RM144.43
10320 Vivix 150ml 112 RM503.50
10330 DTX Complex 90 37 RM165.63
10620 GLA Complex 60 22 RM96.73
10621 Chewable Vita-C Plus 100mg 90 9 RM39.75
11001 Meal Shakes – French Vanilla 544g 30 RM127.20
11002 Performance Orange 539g 20 RM91.43
11003 ESP Soy Protein Isolate Powder 850g 37 RM170.93
11004 Advanced Joint Health Tablet 60 31 RM131.44
11005 Vita-Lea for Children 60 28 RM117.93
11006 Phytocol-ST 120 46 RM209.35
11007 Herb Lax 120 12 RM60.95
11009 Zinc Complex 120 8 RM35.78
Healthy Weight
11008 Cinch Tea Mix 28 sticks 25 RM139.13
11010 Vanilla – Cinch Shake Mix Canister 15 sv 35 RM192.13
17022 Chocolate – Cinch Shake Mix Canister 15 sv 35 RM192.13
17023 Cafe Latte – Cinch Shake Mix Canister 15 sv 35 RM192.13
Free Postage
10320 Vivix 150ml 112 RM503.50

 Untuk Produk HEALTHY NUTRITION di atas, klik butang pembelian di bawah ini...

Untuk Produk HEALTHY WEIGHT di atas, klik butang pembelian di bawah

Untuk produk HEALTHY BEAUTY di bawah,klik butang pembelian di bawah

Untuk Produk HEALTHY HOME di bawah,klik butang pembelian di bawah



Mahligai Vitamin Size UV Postage RM10.60 Kadar Rata (Semenanjung) dan RM21.20 (Sabah Sarawak)
Eita 012-7555470
http://www.mahligaivitamin.com
Item Code Description
Healthy Beauty
00P156 Enfuselle Basic System Normal-Oily 0 80 RM335.23
00P157 Enfuselle Basic System Normal-Dry 0 85 RM352.45
00P161 ProSante Hair Care System 0 95 RM311.39
14581 Gentle Deep Foaming Cleanser 150 ml 30 RM132.50
14582 Soothing Radiance Whitening Softener 150 ml 33 RM151.05
14583 Daily Defense Whitening Essence 30 ml 56 RM245.13
14584 Ultimate Protection Whitening Lotion 50 ml 48 RM212.00
14585 Overnight Renewal Whitening Cream 48 g 55 RM238.50
14586 Spot Whitening Treatment 10 ml 36 RM159.00
31642 Nourishing Scalp Treatment 59 ml 23 RM99.38
31643 Lightweight Conditioner 296 ml 18 RM70.23
31644 Replenishing Conditioner 237 ml 17 RM74.20
31690 Revitalizing Shampoo 296 ml 17 RM72.88
31691 Purifying Shampoo 237 ml 16 RM66.25
31697 Long Lasting Finishing Spray 237 ml 15 RM62.28
32504 Purifying Toner 177 ml 22 RM83.48
32505 Hydrating Toner 177 ml 21 RM87.45
32537 Balancing Moisturizer 59 ml 23 RM92.75
32540 Eye Treatment 14 ml 12 RM55.65
32543 Hydrating Cleansing Lotion 177 ml 26 RM106.00
32544 Hydrating Moisturizer 48 g 26 RM103.35
32554 Purifying Cleansing Gel 177 ml 24 RM99.38
39078 Herbal Blend Multi Purpose Cream 4 oz 7 RM39.75
Healthy Home
159 Fresh Laundry Concentrate 5.5 lb 20 RM88.78
307 Soft Fabric Concentrate 32 fl 10 RM46.38
00P200 Get Clean Water Starter Pack with Water Refill 3 Pack 0 81 RM543.26
52114 GCW Pitcher Only 0 39 RM238.50
52116 GCW Filter (3 Pack) Only 0 28 RM170.66
52117 GCW Housing Kit Only 0 18 RM109.18
6 Vitamin Wajib Untuk Ibu Mengandung Trimester Pertama

6 Vitamin Wajib Untuk Ibu Mengandung Trimester Pertama

Alhamdullilah..tahniah..sujud syukur kala mengetahui isteri kini berbadan dua kan..momen paling indah buat setiap suami isteri …


Tapiiiii…..


Korang tau tak betapa ramainya pasangan di luar sana yang berusaha bermacam-macam cara untuk mendapatkan zuriat…sampaikan ada 1 kisah ni 10 tahun tau dia menanti zuriat..dan akhirnya mencuba VIVIX Shaklee sebagai ikhtiar untuk kesuburan…


Betul lah zuriat ni penyambung kasih sayang cinta dua insan..sampaikan memang kalau dalam 6 bulan berkahwin tu masih tak hamil lagi…Allah rungsingnya rasa hati…

Yerrr..dulu Cheta pun macam tu..masuk usia perkahwinan ke 8 bulan lah barulah positif ..huhuhu..sebelum tu..setiap kali period datang surelah akan sedih punya…nangis..mood swing seharian tu..


Tambah2 lak..bila dengar kawan-kawan yang kawin kemudian ni..diaorang lak preggy dulu..huaaa..stress tau..

vitamin untuk ibu mengandung


Siap ada jadual kat dinding tanda mana time subur mana time period..siap standby UPT banyak-banyak dalam laci…ohooooiiiii..giler kan..


Tapi tulah kenyataan…itu belum setahun usia perkahwinan..dah tak tentu arah macam tu..apatah lagi yang bertahun-tahun menunggu zuriat kan…


Ehhhh..panjang lak intronya..hahhahah..hadoiii bila berbicara dari dalam hati memang beginilah jadinya…hihihi…

Kalau kita dah di sahkan hamil kan ke wajib mendaftarkan diri untuk buka buku pink kan…lepas dah report segala bagai..check BP,check HB,check berat, check urine Check segala history penyakit family..last sekali kita akan di bagi Vitamin Prenatal @ Vitamin Ibu mengandung yang terdiri daripada 

1) Iron

2) Vitamin C

3) vitamin B @ Asid Folik


kan..kan..betul tak???…


Sebab apa semua vitamin tu di galakkan untuk ibu mengandung apa manfaatnya untuk BAYI??? 

  • Untuk mengurangkan risiko kecacatan janin sewaktu fasa kehamilan
  • Untuk mengurangkan risiko kelahiran pramatang
  • Untuk mengurangkan risiko kekurangan berat ketika bayi lahir.

Apa pula manfaatnya untuk IBU?????

  • Membantu memberi kekuatan dan bantu wanita hamil untuk mendapat kesihatan,kecergasan dan tenaga yang berpanjangan sepanjang kehamilan.
  • Membantu mengurangkan risiko kekurangan nutrisi di kalangan wanita hamil yang loya-loya ,muntah dan tidak punya selera makan di awal kehamilan.

VITAMIN UNTUK IBU MENGANDUNG TRIMESTER PERTAMA

Ok Jom Cheta kongsikan 6 Vitamin Untuk Ibu Mengandung Trimester Pertama….awal-awal mengandung ni badan kita barulah nak membiasakan diri dengan kehadiran janin kan..jadinya kita perlukan berikan nutrien yang terbaik untuk janin dan badan kita…


1) B COMPLEX ( KLIK UNTUK INFO LANJUT)


Sepatutnya sebelum pasangan merancang mahukan zuriat, di galakkan si isteri untuk mengambil Vitamin B Complex sekurang-kurangnya 3 bulan sebelum mengandung…


sebabnya janin hanya dapat di kesan se awal minggu ke2 atau ke3 kelahiran sedangkan pada masa itu bahagian tulang belakang baby sudah mula terbentuk..


Apa akan jadi jika ibu-ibu kekurangan vitamin B9 (Asid Folik) di kuatiri bayi akan mendapat masalah tulang belakang atau di kenali sebagai tube Neural Defect…


Di mana tulang belakang bayi terkeluar dari bahagian belakang badan.

kepentingan asid folik untuk ibu hamil

Kesian kan baby kita…kerana kealpaan kita, baby yang terpaksa menangung risikonya…

2) Protein ( Energizing Soy protein (ESP) KLIK UNTUK INFO LANJUT)

ESP Protein ni palinglah Cheta suka…sebabnya apa tau..kalau time pregnant kan Cheta tak berapa lalu nak makan nasi…mak selalu marah..katanya manalah nak dapat tenaga tu kalau tak makan nasi kan…hihihi..

Baikk mak..usah risau..kita ada “pembantu” tambahan..hihihi…serius sejak amalkan ESP memang seakan jadi supermom…nafsu makan tidaklah membuak-buak.. dapat tenaga yang berpanjangan..sebanya ESP ni index glisemiknya rendah (G.I) 

Ia melepaskan tenaga tu secara perlahan-lahan…bagus untuk kulit, bagus juga untuk ibu-ibu yang ada masalah GDM tu..sebab ia bantu kawal gula dalam darah..

Protein kan teramat penting untuk bantu pembinaan sel-sel dalam badan..so sangat lah sesuai bantu pembinaan sel dalam badan baby kita kan..bila sel sihat organ yang terbentuk pun insyaAllah sihat dan kuat…

3) Vitalea Iron Multivitamin & Multimineral ( KLIK UNTUK INFO LANJUT)

Vitalea ni paling mendapat permintaan tinggi..ramai ibu-ibu hamil diluar sana yang menghadapi masalah HB rendah @ anemia..

Walaupun diaorang dah amalkan pemakanan sayur-sayuraan hijau dan pemakanan yang tinggi iron still juga HB mereka di tahap rendah..ada tu sampai kena admitted ward..

pasal kena bebel dengan nurse memang tak usah cakaplah kan…apa nak buat pekak kan jelah telinga tu kan..huhu…

Memang kita dah makan pelbagai jenis sayuran dan makanan yang tinggi kandungan iron tapi kenapa HB kita still low???..

Sebabnya ibu mengandung ni dia keperluan zat besinya meningkat dua kali ganda dari orang biasa…sedangkan sewaktu kita makan sayur-sayuran tu pula..kena tengok juga..cara kita masak macamana kan….

kalau dah masak goreng-goreng,lama pulak tu..nutrien apa lah yang tinggal kan…

vitamin untuk ibu mengandung

4) Sustained Released Vitamin C ( KLIK UNTUK INFO LANJUT)

Vitamin C ni sangat penting di masa kehamilan…iyerlah untuk Upkan Imun kita supaya tidak mudah jatuh sakit….

Iyer time pregnant kita bukan nya boleh ambil ubat sebarangan kan…pernah satu ketika waktu hamil anak pertama dulu Cheta ni demam selsema..pergi klinik doktor tak bagi ubat pun..tapi doktor suruh makan banyak limau sunkist tu..katanya makanlah selagi mampu untuk bekalan Vitamin C..

Haa…tu dia…doktor pun cakap gitu tau…vitamin C memang mampu untuk cegah kita dari kerap sakit..tapi dengan syarat kenalah konsisten…

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh kita, Ia juga memainkan peranan penting untuk mengalakkan kesihatan gigi,gusi tulang bahkan secara umumnya terbaik untuk fungsi tubuh kita..

Ingat yer…badan kita tidak mampu untuk menghasilkan Vitamin C sebab tu kita kena sentiasa ambil vitamin C untuk tubuh badan kita melalui pemakanan harian dan juga supplemen.

5) OsteMatrix Calcium Magnesium ( KLIK UNTUK INFO LANJUT)

Bayi sedang membesar memang perlukan banyak kalsium untuk pembentukkan tulang dan gigi yang kuat..

Ia juga memainkan peranan yang penting untuk kesihatan otot tubuh,sistem saraf dan kesihatan jantung bayi.

Ia juga mengelakkan kekejangan kaki @ lebih di kenali sebagai simpul biawak @ tarik mengkarung pada ibu-ibu mengandung lebih-lebih lagi bila usia kandungan sudah masuk ke trimester ke dua dan ketiga…

OsteMatrix kalsium shaklee juga membantu mengatasi masalah semblit yang selalu sangat terjadi pada ibu-ibu mengandung ni…

6) Omega Guard (KLIK UNTUK INFO LANJUT)

Omega guard sangat penting untuk ibu -ibu mengandung kerana kajian mengatakan ibu hamil yang mengamalkan Omega EPA dan DHA sangat bagus membantu perkembangan kognitif dan penglihatan bayi.

Ia juga membantu mengurangkan risiko bayi dari mengalami alergik.

Ia juga mengurangkan risiko kelahiran pra matang, menurunkan risiko pre-eklampsia dan juga kekurangan berat bayi sewaktu di lahirkan.

Pengalaman Cheta sendiri, pertambahan berat badan juga terkawal setelah konsisten amalkan Omega guard secara konsisten sepanjang kehamilan.

vitamin untuk ibu mengandung

Nak dapatkan Set Hamil premium Shaklee???.. senang je samaada anda nak shopping sendiri mengunakan debit/credit kad dengan menekan button buy now di bawah atau boleh je hubungi Cheta melalui Wassap…

buynowcart-red

Klik gambar di bawah untuk wasap Cheta tanpa perlu simpan number..

logowa

” KOMITED BANTU SEMUA IBU HAMIL,JALANI KEHAMILAN YANG SIHAT DAN INDAH’

CHETA

HP NUM: 012 7555 470

SHAKLEE ID : 1081587